Autor: Triin Tabur • 30. november 2011
Ainult tellijatele

Toimus läbimurre malaariaravi otsinguil

Rahvusvahelisel teadlastegrupil on õnnestunud saavutada maalaariavastases sõjas uus läbimurre. Leiti mehhanism, mis surmab peremeesorganismi sattunud malaariat põhjustava parasiidi. Avastusest võib olla kasu surmava haiguse raviks vajaliku rohu välja töötamisel, vahendas ERR teaduslehte Physorg.com.

Maailma Terviseorganisatsiooni andmeil on praegu malaariasse nakatunud rohkem kui 225 miljonit inimest üle maailma. Aastas sureb selle haiguse kätte ligi 800 tuhat inimest. Suurem osa malaariasse surnutest on Aafrikas elavad lapsed. Neid lahkub seetõttu siit ilmast pea iga 45 sekundi järel.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708