Autor: Triin Tabur • 4. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAL: arstiabi kvaliteet on säilinud vaid arstide ülekoormuse hinnaga

Eile, 3. detsembril toimus Eesti Arstide Liidu üldkogu koosolek, kus tehti kokkuvõte liidu tegevusest lõppeval aastal, arutleti Eesti tervishoiu kitsaskohtade üle ning esitati avalik pöördumine Vabariigi Valitsuse ja Eesti Haiglate Liidu poole.

„Peame kõige teravamaks probleemiks tervishoiutöötajate puudust, mille tagajärjel peavad patsiendid arstiabi liiga kaua ootama ja lõpuks ravile pääsedes ei ole arstidel ja õdedel ülekoormuse tõttu nende jaoks piisavalt aega. Meie eesmärk on anda eelkõige noortele arstidele motivatsioon kodumaale jääda ja siin haigeid ravida,“ ütles arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa.

Alates 2012. aastast on arstide liidu president kirurg Andres Kork, kellele praegune president Andrus Mäesalu üldkogu koosolekul volitused üle andis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099