Autor: Triin Tabur • 9. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konverents võtab luubi alla õpetajate ja õpilaste vaimse tervise

Täna, 9. detsembril toimub Tallinna Ülikoolis SEYLE projekti konverents, kus käsitletakse Eesti õpetajate ja õpilaste vaimset tervist võrdluses teiste Euroopa maadega.

SEYLE (Saving and Empowering Young Lives in Europe), on üle-Euroopaline uuring, mille eesmärgiks on edendada 14–15–aastaste kooliõpilaste vaimset tervist läbi ennasthävitava ja riskikäitumise ennetamise. SEYLE uuringut rahastab sotsiaalministeerium ja Euroopa Komisjoni 7. raamprogramm ning selles osaleb 12 Euroopa riiki.

Projekti koordinaator on Karolinska Instituut (Rootsi) ning Eesti partner Eesti-Rootsi Vaimse Tervise ja Suitsidoloogia Instituut (ERSI). Projekt läbiviimise aeg jäi ajavahemikku 2009-2011. Baasküsimustiku täitis 1 000 koolilast üheteistkümnes Euroopa riigis, kokku 11 000 õpilast. Eestist osales uuringus 19 Tallinna üldhariduskooli, 1038 õpilast ning 533 õpetajat jm koolipersonali.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099