Riigikogu vedas patsientide ühingut seekord ninapidi

Patsientide esindusühing otsib võimalusi,
kuidas järgmisel aastal 70 protsenti väiksema eelarvega välja tulla ja ühingu
juht Pille Ilves kaalub isegi tegevuse lõpetamist. Nimelt ei saa ühing sel
aastal tavapärast lisaraha otse riigikogu saalis tehtud otsuste kaudu, mis varem
on juhtunud, kirjutas Postimees.

2010. ja 2011. aastal sai patsientide esindusühing riigieelarvest aastaks kokku 63 911 eurot. Sotsiaalministeeriumi kinnitusel on ministeeriumi eelarvest planeerinud ka varasematel aastatel ligi 300 000 krooni ehk 19 176 eurot, kuid omalt poolt on sellele lisa pannud riigikogu.
Riigikogu rahanduskomisjon, kelle poole esindusühing poolteist kuud tagasi pöördus, kui märkas kavandatavat rahastuse suurkärbet, vastas patsientide esindusühingule, et ei toetanud ettepanekut suurendada nende rahastust 40 000 euro võrra. Otsus tulenes sotsiaalkomisjoni arvamusest. "Eraldiste kavandamisel erinevateks tegevusteks on sotsiaalministeerium lähtunud prioriteetidest," selgitas rahanduskomisjoni juht Sven Sester oma kirjas.

Seega peab ühing järgmisel aastal hakkama tänavusest 70 protsenti väiksema summaga ehk 19 176 euroga, mille sotsiaalministeerium riigieelarvesse nende jaoks on planeerinud.

Seega peab ühing järgmisel aastal hakkama tänavusest 70 protsenti väiksema summaga ehk 19 176 euroga, mille sotsiaalministeerium riigieelarvesse nende jaoks on planeerinud. Ühtlasi lisas Sester kirja lõppu soovitusena: "Üldjuhul vastavalt riigieelarvelise rahastamise kontseptsioonile rahastatakse kodanikuühendusi sihtasutuse Kodanikuühiskonna Sihtkapital kaudu."

Patsientide esindusühingu juhataja Pille Ilves ütles, et lootis kuni kirja saamiseni positiivset otsust ning pole veel mõelnud, kuidas vähendatud rahastusega järgmisel aastal toime tulla. "Töömaht kindlasti väheneb ja osa töötajaid kaotame – see on päris selge," tõdes Ilves.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.