Autor: Violetta Riidas • 12. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mäluprobleemide korral võib aidata nikotiiniplaaster

Mälu halvenemine on väga sage vanusega kaasnev probleem ka tervetel eakatel, mis ründab aga veelgi suuremal määral näiteks dementsuse käes vaevlevaid vanureid, kirjutas ERR Teadusuudised.

Teadlaste väikesemahulise uuringu kohaselt võivad aga nikotiiniplaastrid parandada varaste dementsuse sümptomitega inimeste mälu, sest tundub, et plaastrid annavad kognitiivse tõuke kergete mäluhäiretega eakatele.

Sigarettide suitsetamisega kaasnevad terviseriskid on määratult suuremad, kui nikotiini võimalik positiivne mõju. Nikotiiniplaastrite kasutamisel tuleb kindlasti meeles pidada, et kuigi suitsetamise kahjulikud tegurid on kõrvaldatud, põhjustab nikotiin siiski sõltuvust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099