Autor: Kadi Heinsalu • 30. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merilinnu ettepanek esmatasandi meedikute tasuta parkimiseks Tallinnas liikus linnavalitsusse

Tallinna linnavolikogu liikme, reformierakondlasest perearst Eero Merilinnu algatusel koostatud eelnõu esmatasandi meedikute tasuta parkimiseks pealinnas liikus eelmise nädala lõpus linnavalitsusse hinnangu saamiseks.

Tallinna volikogu saatis eelmisel neljapäeval linnavalitsusele eelnõu heakskiidu või mitte nõustumise andmiseks. Selle järgi saaksid esmatasandi meedikud pealinnas alates 1. aprillist soodustingimustel parkida, kui tööasju on ajamas. Soodustingimustel tasulisel parkimise alal tähendab eelnõu järgi üks tund tasuta parkimist.

Eelnõu seletuskiri põhjendab, miks on vaja esmatasandi meedikuid - perearste ja pereõdesid, koduõdesid ja ämmaemandaid - Tallinna tasulise parkimise alal tööülesannete täitmisel lubada soodustingimustel parkida. Esmatasandi tervishoiu töötajad külastavad igapäevase töö käigus inimesi kodudes ja annavad vajalikku abi. Eelnõu esitaja tõmbab paralleeli politsei ja kiirabiga ja oleks raske ette kujutada neid otsimas parkimiskohta ja enne majja sisenemist tasuma parkimiskoha eest või leidma pärast abi osutamist akna vahelt trahvikviitungi," kirjutatakse eelnõus. Eelnõu järgi on see aga paraku tavapraktika muude meedikute puhul, kes oma tööd teevad. Rõhutatakse, et kui Tallinna munitsipaalperearstikeskus saab linnalt töö tegemiseks linna eelarvest 30 000 eurot aastas, siis teistel Tallinna esmatasandi meditsiini töötajatel on raskusi tasulise parkimise eest tasumisel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099