Autor: Siret Trull • 6. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rinnavähki suremuse vähenemine on kõige visam kaduma eakate hulgas

Rinnavähist põhjustatud suremuse määr elanikkonna hulgas üldiselt ja rinnavähist põhjustatud surma risk uute diagnoosi saanud patsientide hulgas väheneb USA teadlaste sõnul noorte naiste puhul kaks korda kiiremini kui 75aastaste ja vanemate naiste puhul.

Kuigi viimati nimetatud vanusegrupi naistel oli aastail 1980–1984 diagnoosi saanud patsientide seas rinnavähist põhjustatud surma risk kõige väiksem, oli aastaiks 1995–1997 rinnavähist põhjustatud surma risk kasvanud nende puhul suuremaks kui naistel, kes kuulusid vanusegruppi 50–74 eluaastat.

“See viitab võimalusele, et rinnavähi diagnoosimise ja raviga seotud edusammude juures võib olla vanematele naistele vähem tähelepanu pööratud,” märgib Benjamin Smith (Texase MD Andersoni Vähikeskus, Houston) kolleegidega väljaandes Journal of Clinical Oncology.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099