Autor: Violetta Riidas • 26. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Popkorn sisaldab teatud antioksüdante rohkem kui puu- ja juurviljad
Teadlaste sõnul leidub tervisele kasulikke
antioksüdante polüfenoole popkorni kestades, mis lisaks on veel ka
kiudaineterikkad, vahendas teadus.err.ee.
USA teadlaste sõnul võiks popkorn olla ideaalseks suupisteks, sest see sisaldab 100 protsenti töötlemata teravilja ning üks portsjon pakub umbes 70 protsenti päevasest täistera vajadusest.
Tervislikkusesse võib ekspertide sõnul mõra lüüa valmistamis- ja serveerimisviis, sest popkorni valmistamine õlis või võis muudab selle «õudusunenäoks», mis sisaldab liiga palju rasva ja kaloreid.