Autor: Triin Tabur • 16. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GALERII: haigekassa sai 20!

Läinud nädalala tähistas Eesti Haigekassa oma 20. juubelit konverentsiga "20 aastat ravi ja kindlustust. Lapsepõlv läbi, mida toob homne?".

Avasõnad ütles konverentsil sotsiaalminister Hanno Pevkur. Sotsiaalministri sõnul on Eesti tervishoid liikunud viimased aastakümned õiges suunas ja süsteemi ülesehitamisel on tehtud õiged valikud. Ta tõi näiteks 1994. aastal läbi viidud tervishoiuasutuse muntitsipalisseeimise ja 2000ndatel alguse saanud haiglavõrgu ümberkorraldamine ning terviseinfosüsteemi looomine.

Hannes Danilov märkis, et haigekassa 20. juubel on kõigi jaoks, mitte vaid asutuse jaoks ja tähtis on meenutada ajalugu. Ta meenutas, et tänavu 100 aastat tagasi asutati Tartus esimene Eesti haigekassa, 1915. aastaks oli Eestis 33 haigekassat ja kindlustusmaks oli 6%, mis jagunes võrdselt tööandja ja töövõtja vahel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099