Autor: Triin Tabur • 16. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue molekuli avastamine võib viia paremate meetoditeni allergia ravimisel

Inglismaal asuva Notting shy;hami Ülikooli teadlased on avastanud uue molekuli, mis võib anda lootust senisest paremate ravimeetodite kasutuselevõtuks tolmulestade suhtes allergiliste inimeste ravimisel.

Immunoloogide rühm, keda juhtisid Amir Ghaem-Maghami ja professor Farouk Shakib ülikooli meditsiiniliste molekulaarteaduste koolist, on kindlaks teinud molekuli DC-SIGN, millel näib olevat oluline osa organismi allergilise reaktsiooni summutamisel tolmulestade suhtes.

Molekule võib leida immuunrakkude pinnalt, millel on keskne roll peamiste allergeenide tuvastamises tolmulestades. Viimased kannavad nimetust Der p 1 ja on peamised astma põhjustajad Põhja-Euroopas. Arvatakse, et allergeeni tuvastamine immuunsüsteemi poolt põhjustab kestvat tundlikkust ja allergiliste sümptomite väljakujunemist. Avastus täiendab meie teadmisi sellest, kuidas organismi immuunsüsteem allergeene tuvastab ja neile reageerib, ning võib sillutada teed uute allergia vältimise meetodite väljatöötamiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099