Autor: Siret Trull • 23. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narkomaanide elupäästev ravim kättesaadavam

Kui praegu on vaid kiirabi käsutuses narkomaane üledoosist päästev ravim, siis alates järgmisest aastast hakatakse seda jagama ka teistele, kes on vastava koolituse läbinud.

«Selleks, et naloksooni oleks võimalik laiemalt rakendada surmadega lõppevate üledooside ennetamiseks, on vaja luua selleks seaduslik alus ning viia läbi koolitusi,» selgitas Tervise Arengu Instituudi nakkushaiguste ja narkomaania osakonna juhataja Aljona Kurbatova. Tänavu ongi käivitunud vastav koolitusprogramm ning kui kõik läheb plaanide kohaselt, siis järgmisel aastal hakatakse pilootprojekti raames seda ravimit ka paaris kohas jagama, vahendas Tarbija24.

«Ma ei saa väita, et me varem valmis ei saa ja ei alustaks,» sõnas spetsialist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099