• 09.05.12, 14:12
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Pange toidule soola kahvliga!

Soolatarbimise vähendamiseks alustab Tervise Arengu Instituut teavitust, millega suunab ja õpetab tarbijaid kauplustes lugema ja võrdlema tootepakendeid. Inimene tohiks maksimaalselt tarbida umbes 5 grammi ehk ühe triiki teelusikatäie soola ööpäevas, soola pikaajaline liigtarbimine põhjustab aga erinevaid terviseprobleeme.
Umbes 80% soolast tuleb poest ostetud valmistoitudest ja toiduainetest, ülejäänu lisatakse ise toiduvalmistamisel juurde. ”Seetõttu on eriti oluline jälgida pakenditelt toodete soolasisaldust. Palju soola võib olla toodetes, mida ei oska esmapilgul arvatagi, näiteks leivas või hommikusöögihelvestes,” lausus Tervise Arengu Instituudi toitumisekspert Tagli Pitsi.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Seotud lood

Uudised
  • 04.05.12, 15:43
Avaldati raport soola tarbimisest Euroopa Liidus
Euroopa Komisjon avaldas raporti soola tarbimise kohta Euroopa Liidus. See on esimene samm soola ülemäärase tarbimise vähendamise suunas.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele