Ainult tellijatele
23. mai 2012
Ainult tellijatele
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suhkur aeglustab ajutegevust

California ülikooli teadlased on teinud rottide peal kindlaks, et juba kuuenädalane kõrge fruktoosisisaldusega dieet aeglustab ajutegevust, takistades mälu tööd ja pidurdades õppimisvõimet. Magusa hävitustööd aitavad pidurdada omega-3 rasvhapped, vahendas ERR-i teadusportaal veebikülge Physorg.com.

Teadlased rõhutavad, et kahju sünnib odavast kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirupist ehk glükoos-fruktoossiirupist, mis on tavalisest maisisiirupist kuus korda magusam ning seda kasutatakse sageli karastusjookide, maitseainete ja ka beebitoitude valmistamisel. Keskmine ameeriklane tarbib glükoos-fruktoossiirupit aastas veidi üle 18 kilogrammi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708