Autor: Siret Trull • 13. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Normet: nõuandetelefon võiks anda kordusretsepti

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet ütles Tallinna Kiirabi juhi Raul Adlase ettepanekut kommenteerides, et nõuandetelefonil võiks saama hakata eelkõige kordusretsepti.

Tallinna Kiirabi juht Raul Adlase arvates võiks Eestis sarnaselt Soomega olla nõuandetelefoni vastu võtval arstil või õel võimalik tervise infobaasist inimese andmeid vaadata ja talle vajalik digiretsept välja kirjutada, kirjutas Tarbija 24. See aitaka vähendada probleemi, kus patsiendid, kes puhkepäevadel  perearstiga ühendust ei saa, pöörduvad kiirabi poole.

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normeti sõnul vajab perearsti nõuandetelefonile retsepti õiguse andmine läbimõtlemist ja arutelusid ning kõne alla saaks tulla eelkõige korduvretseptide pikendamised.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099