Autor: Kadi Heinsalu • 26. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GSK kasum vähenes pea poole miljoni euro võrra

Suurim Eestis esindatud ravimifirma GlaxoSmithKline Eesti OÜ (GSK) saavutas mullu 1,2 mln eurose kasumi, mis siiski oli poole miljoni võrra väiksem kui 2010. aastal.

Ettevõtte majandusaruande järgi kogukäive samas võrreldes 2010. aastaga kasvas 14% (olles 30 mln eurot), ravimite müügikäive isegi 24%. Jaotamata kasum on 7,4 mln eurot, kuid dividende Eesti ettevõttest võetud pole.

Mullu oli käigus 21 kliinilist uuringut ligi 3000 patsiendiga. Viimasel kolmel aastal on Eestis investeeritud arendus- ja teadustegevusse 25-30% ravimite müügikäibest, millega ollaks siin ravimifirmade seas esikohal, jätkas aruanne. Kliiniliste uuringutega on seotud GSKs kümme töökohta. Viimase viie aastaga on seeläbi investeeritud Eestisse 15 miljonit eurot (eelmisel aastal 3,2 mln eurot) kui meditsiiniekspordi üht osa.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099