Autor: Siret Trull • 11. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Allikvee: juba ära läinud noor arst ei tule kunagi tagasi

Tervishoiutöötajate väljarände põhjus on siinne madal palk, ollakse sotsiaalministeeriumis veendunud. Haiglajuhid murravadki pead, kuidas noori spetsialiste kinni hoida.

"Selge see, et me ei suuda oma palkasid lähima kümne aasta jooksul tõsta sellisele tasemele, nagu need on meie edukatel naaberriikidel, kes on juba pikalt iseseisvad," nendib kurba tõsiasja Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees doktor Ralf Allikvee. "Meil aga tuleb hakata Eesti riigis sügavamalt mõtlema sellele, kuidas leida arstile võimalus siin tööd teha."

Arsti töö sõltub paljuski lepingu mahust, mis tal on haigekassaga. "Arst võtab nii palju haigeid vastu, kui palju tema töö kinni makstakse," lausub Allikvee. "Kui sinu palk on aga väiksem, kui naabritel, kelle juurde sa oled alati teretulnud, ning kui sa ka siin tööd teha ei saa, siis hakkadki mõtlema äraminekule."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099