Autor: Violetta Riidas • 9. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodused vahendid unetuse vastu

Üldteada on, et jahe ja pime magamistuba ning kofeiinist ja trennist eemale hoidmine vahetult enne uinumist aitavad paremini magada, kuid millised meetodid on kõige tõhusamad, selgitas Ameerika unemeditsiini akadeemia kõneisik Michael Decker.

Unelaulud. Rahustav muusika enne uneaega võib hästi mõjuda. 2005. aasta uuring näitas, et vanemad inimesed, kes kuulasid enne uinumist 45 minutit rahulikke helisid, magasid paremini. Tegemist ei pea olema klassikalise muusikaga, peaasi, et muusika oleks rahulik ja aeglane.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099