Autor: Kadi Heinsalu • 4. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pevkur: palk tõuseb nii palju kui võimalik

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul ootab tervishoius töötavaid inimesi kindlasti ees palgatõus. Kui palju täpselt, selgub lähikuudel haigekassa eelarve vastuvõtmisel.

Küll võib ministri sõnul juba täna väita, et järgmise kolme aasta jooksul on palgatõus vähemalt 10%.  „Tervishoiutöötajaid ootab järgmisel aastal ees palgatõus, mida ei saa öelda mitmete teiste valdkondade esindajate kohta,“ ütles minister Hanno Pevkur. „Tervishoiusüsteemi jätkusuutlikkus, sealjuures tervishoiutöötajate lahkumise pidurdamine on riigi toimimise seisukohast hädavajalik. Üks asi on see, palju me tahaksime palku tõsta, kuid peame ka vaatama riigi rahalisi võimalusi. Haigekassa nõukogus oleme püüdnud leida kuldse kesktee, kuidas tõsta tervishoiutöötajate palkasid ja samas parandada ka tervishoiuteenuste kättesaadavust patsientide jaoks ehk lühendada ravijärjekordi,“ lisas ta.

Sotsiaalminister lisas, et ei saa kuidagi nõustuda Arstide Liidu presidendi Andres Korgi eilse väitega Aktuaalses Kaameras, justkui oleks ministeerium keeldunud sotsiaalpartneritega tervishoiutöötajate palgaküsimusi arutamast. „Peame jätkuvalt oluliseks dialoogi sotsiaalpartneritega tervishoiu rahastamise küsimustes. Vastavasisulised kohtumised on toimunud viimase pooleteise aasta jooksul, kus nii ministeeriumi kui Eesti Haigekassa esindajad on tutvustanud tervishoiu rahastamise võimalusi lähiaastatel lähtuvalt majandusprognoosidest,“ ütles Pevkur. „Ootame nii Eesti Arstide Liitu kui ka Tervishoiutöötajate Kutseliitu 13. septembril ministeeriumisse arutelule, kus anname ülevaate, milliseks kujunevad 2013. aasta reaalsed võimalused tervishoiutöötajate palgatõusuks äsja avalikustatud majandusprognoosi valguses. Partneritele oli teada ka asjaolu, et ootasime kokkusaamise ettevalmistamiseks värsket majandusprognoosi,“ lisas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099