Sageli ei ole me isegi teadlikud, miks ja kuidas meid ümbritsev keskkond meid käituma õhutab, kuid ajakirjas Psychological Reports avaldatud värske uurimistöö tuletab taas meelde, kui olulist rolli mängib tervislikul einestamisel ka söövat inimest ümbritsev keskkond.
Brian Wansink ja Koert van Ittersum viisid läbi vahva eksperimentaalse katse. Nad muutsid ühe kiirtoitu pakkuva söögikoha valgustust õdusamaks ja muusikat pehmemaks, mistõttu inimesed tundsid end einestades hoopis rahulikumana. Mõnusam olemine suurendas külastajate toiduga rahulolu ning jättis kergema jälje ka nende vöökohale. Kuigi muutused keskkonnas ei mõjutanud inimeste eelistusi toidu tellimisel, hakkasid inimesed rasvaseid palasid rohkem järgi jätma. Nii sõid külastajad pärast restoranis toimunud ärevust maandavaid ümberkorraldusi keskmiselt 18 protsenti vähem kaloreid.