Tervise Arengu Instituudi ekspert Tiiu Härmi sõnul on lisaained tootjate poolt teadlikult tubakatoodetesse lisatud ained, mille eesmärk on muuta toksilised tubakatooted ostjatele enam maitsvamaks ja vastuvõetavamaks. „Näiteks võimaldavad lisandid peita sissehingatava suitsu kibedat maitset ja kirbet lõhna ning muuta suitsu mahedamaks, vähendades hingamisteede ärritust, millega sisuliselt surutakse alla organismi hoiatusreaktsioon, et suits on ohtlik,“ lisas ekspert. „Sel moel soodustavad tootjad lisandite kasutamisega sigarettide suitsetamist nende inimeste seas, keda puhta tubaka ebameeldivad omadused muidu suitsetamisest eemale peletaks.“
Veebileht annab üksikasjalise ülevaate neljateistkümnest erinevast ainest, mida sigarettidele lisatakse ning mis on oma omaduste ja kasutatava koguse tõttu tervisele kõige ohtlikumad. Nende ainete hulgas on näiteks glütseriin, suhkrud, tselluloos, lagrits, kakao, mentool ja vanilliin.