Autor: Violetta Riidas • 19. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroliit keelab mentooli sisaldavad sigaretid 

Täna peaks Euroopa Komisjon kiitma heaks tubaka tarvitamist piiravad sätted, mis muu hulgas keelavad naiste seas populaarsed peenikesed ja mentooliga sigaretid, kirjutas Tarbija24.

Euroopa Komisjoni tervise- ja tarbijapoliitika kõneisik Frédéric Vincent oli uuest korrast rääkides napisõnaline, kuid kinnitas, et täna kiidetakse tubakatoodete direktiiv kõigi eelduste kohaselt heaks. Direktiivi on saatnud mitmed skandaalid, mis on selle vastuvõtmist venitanud. 

Saksa meedia andmetel on euroliidul kavas keelata lisaainete kasutamine sigarettides, mis tõenäoliselt tähendaks lõppu mentooliga sigarettidele. Uue direktiiviga on kavas kehtestada nõue, et sigareti läbimõõt peab olema vähemalt 7,5 mm. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099