Autor: Violetta Riidas • 12. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valediagnoos raseduse katkemisest võib tappa elusaid looteid

Briti arstid hoiatavad, et igal aastal katkeb enam kui 400 briti naisel, kes koduse rasedustestiga avastavad, et on lapseootel, rasedus, sest haigla ei suuda kõige varasemaid elu märke tuvastada, vahendas Tarbija24 ajalehte The Telegraph.

Modernsed kodused rasedustestid, mis avastavad hormonaalseid muutusi, on nii efektiivseid, et naised suunduvad raseduse katkemist kartes arsti juurde varem kui iial enne. Arstid viivad seejärel läbi ultraheli uuringu, ent ei leia lapse südamelööke, mille tulemusena varajane loode tapetakse, kuna arvatakse, et rasedus katkes. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099