1. aprill 2013
Ainult tellijatele

Kohv ja snäkid võivad sisaldada kantserogeenset ainet

Leib, saiakesed ja kohv võivad olla tervisele ohtlikud, kuna nad võivad sisaldada keemilist elementi nimega akrüülamiid, mis Taani Tehnikaülikooli rahvusliku toiduinstituudi arvates seondub vähi tekkeohuga. Asja on palutud uurida EL toiduohutusametil.

Akrüülamiid on keemiline aine, mis tavapäraselt tekib tärkliserikastes toitudes, nagu kartuli- ja muud krõpsud, friikartulid, leib, küpsised ja kohv sel ajal, kui neid töödeldakse kõrgel kuumusel üle 120 kraadi, mis hõlmab ka praadimist, ahjus küpsetamist ning röstimist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708