Autor: Triin Tabur • 4. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kreeka pähklid alandavad diabeedi riski kuni neljandiku võrra

Kreeka pähklite söömine kaks-kolm korda nädalas võib alandada teist tüüpi diabeedi esinemise riski peaaegu veerandi võrra, vahendas ERRi teadusportaal.

Ameerikas läbiviidud umbes 140 000 naist (eluaastates 35-77) hõlmanud uuring näitas, et regulaarne pähklite söömine väikeses koguses omab tervisele olulist efekti. Vastavad tulemused avaldati ajakirjas Journal of Nutrition.

Kümne aasta pikkune uuring näitas, et nende naiste hulgas, kes sõid vähemalt kahel korral nädalas 28 grammi Kreeka pähkleid, oli teist tüüpi diabeedi juhtumeid 24% vähem kui sookaaslastel, kes pähkleid üldse ei tarbinud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099