Autor: Triin Tabur • 4. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Kreeka pähklid alandavad diabeedi riski kuni neljandiku võrra
Kreeka pähklite söömine kaks-kolm korda nädalas võib alandada teist tüüpi diabeedi esinemise riski peaaegu veerandi võrra, vahendas ERRi teadusportaal.
Ameerikas läbiviidud umbes 140 000 naist (eluaastates 35-77) hõlmanud uuring näitas, et regulaarne pähklite söömine väikeses koguses omab tervisele olulist efekti. Vastavad tulemused avaldati ajakirjas Journal of Nutrition.
Kümne aasta pikkune uuring näitas, et nende naiste hulgas, kes sõid vähemalt kahel korral nädalas 28 grammi Kreeka pähkleid, oli teist tüüpi diabeedi juhtumeid 24% vähem kui sookaaslastel, kes pähkleid üldse ei tarbinud.