Autor: Siret Trull • 8. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Patsientide nõukoda: ravi-kvaliteet on sattunud ohtu 

Eesti Patsientide Nõukoda leiab, et Eestis ei ole tagatud kindlustatud inimestele turvatunne võimalike terviseprobleemide korral, sest raha ning tööjõu puuduse tulemusena on ohtu sattunud nii teenuste kättesaadavus kui ka ravikvaliteet tervikuna.

Nõukoda saatis Eesti Vabariigi peaministrile ja Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehele avaliku märgukirja Vabariigi Valitsuse ning riigikogu sotsiaalkomisjoni  erakorralise istungi kokkukutsumiseks. Alljärgnevalt märgukirja tekst.

5. aprillil 2013.a. toimus Tallinnas Reval Park Hotellis Eesti Patsientide Nõukoja ning erinevate patsiendi erialaorganisatsioonide arutelu teemal, kuidas tagada kindlustatud isikutele turvatunne võimalike terviseprobleemide korral. Arutelu tulemusena jõuti järeldusele, et Eesti tervishoius ei ole üha süveneva raha ning tööjõu puuduse tulemusena sattunud ohtu mitte ainult teenuse kättesaadavus, vaid ravikvaliteet tervikuna. Patsiendikeskne ning haiguste põhine tervishoiusüsteem on asendunud haigekassa teenuste pärast omavahel  konkureerivate tervishoiuastuste ning üha enam patsiendi rahakotist finantseeritava arstiabiga. Samuti leiti arutelu käigus, et erinevalt teistest arenenud Euroopa riikidest  puudub  Eestis vajaduspõhine ning kroonilisi haigeid toetav efektiivne meditsiini ning sotsiaalabi süsteem. Tervishoiu kättesaadavus sõltub iga päevaga järjest enam inimeste rahakotist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099