• 10.04.13, 09:26
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kokkupuude elavhõbedaga võib suurendada diabeediriski

Kõrgemad elavhõbeda tasemed varases keskeas suurendavad teist tüüpi diabeedi riski hilisemas elus isegi kuni 65%. Peamine elavhõbeda allikas inimesele on koorikloomad – peaaegu kõik neist sisaldavad mingil määral elavhõbeda jälgi.
Antud uuringu tulemused avaldati ajakirjas Diabetes Care. Töö hõlmas andmeid 3875 mehe ja naise kohta ning tõi välja seose elavhõbeda tasemete ja teist tüüpi diabeedi riski vahel. Uuringu tulemused viitavad vajadusele valida toidulauale madala elavhõbeda sisaldusega kala (sh näiteks lõhet) ja vältida kõrge elavhõbeda sisaldusega mereande, vahendasid ERR teadusuudised.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele