Autor: Siret Trull • 10. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkupuude elavhõbedaga võib suurendada diabeediriski

Kõrgemad elavhõbeda tasemed varases keskeas suurendavad teist tüüpi diabeedi riski hilisemas elus isegi kuni 65%. Peamine elavhõbeda allikas inimesele on koorikloomad – peaaegu kõik neist sisaldavad mingil määral elavhõbeda jälgi.

Antud uuringu tulemused avaldati ajakirjas Diabetes Care. Töö hõlmas andmeid 3875 mehe ja naise kohta ning tõi välja seose elavhõbeda tasemete ja teist tüüpi diabeedi riski vahel. Uuringu tulemused viitavad vajadusele valida toidulauale madala elavhõbeda sisaldusega kala (sh näiteks lõhet) ja vältida kõrge elavhõbeda sisaldusega mereande, vahendasid ERR teadusuudised.

 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099