Ainult tellijatele
Autor: Siret Trull • 10. aprill 2013
Ainult tellijatele
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kokkupuude elavhõbedaga võib suurendada diabeediriski

Kõrgemad elavhõbeda tasemed varases keskeas suurendavad teist tüüpi diabeedi riski hilisemas elus isegi kuni 65%. Peamine elavhõbeda allikas inimesele on koorikloomad – peaaegu kõik neist sisaldavad mingil määral elavhõbeda jälgi.

Antud uuringu tulemused avaldati ajakirjas Diabetes Care. Töö hõlmas andmeid 3875 mehe ja naise kohta ning tõi välja seose elavhõbeda tasemete ja teist tüüpi diabeedi riski vahel. Uuringu tulemused viitavad vajadusele valida toidulauale madala elavhõbeda sisaldusega kala (sh näiteks lõhet) ja vältida kõrge elavhõbeda sisaldusega mereande, vahendasid ERR teadusuudised.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708