Autor: Violetta Riidas • 5. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jacksoni ravimisõltuvus sai alguse õnnetusest

"Kuulete nüüd kogu tõde Michael Jacksoni surmast," tõotas popikuninga pere advokaat kohtuprotsessil, kus Jacksoni ema ja lapsed süüdistavad staari enneaegses surmas ahnet kontserdikorraldajat. Avasõnades meenutas advokaat Jacksoni piinade algust – jubedat õnnetust, milles tema afrolokid leekidesse lahvatasid, kirjutas Õhtuleht.

Esmaspäeval sai Los Angeleses hoo sisse kohtuasi Michael Jacksoni lähedaste ja kontserdipromootor AEG (Anschutz Entertainment Group) vahel, kus pere nõuab miljoneid, mõnedel andmetel aga lausa 40 miljardit dollarit valuraha. Välismeedia loodab, et kohtuasi toob päevavalgele seni avalikustamata infot 25. juunil 2009 traagiliselt surnud laulja elu viimastest aastatest, tervisehädadest ning rahaasjadest. Mõned väljaanded väidavad, et kohtusaalis avatavad Jacksoni meditsiinitoimikud šokeerivad küllap neidki, kes enda arvates temast kõike teavad.

Jacksonite advokaadi Brian Panishi sõnul oli laulja ravimisõltuvus siseringis teada aastakümneid. Panish meenutas, et õudus vallandus 1984. aastal, kui staar Pepsi reklaami võtetel raskeid põletushaavu sai. Tollal 25aastane laulja, kes oli jõudnud kuulsuse haripunkti, esitas parajasti hitti "Billie Jean", kui eriefektidega midagi kohutavalt valesti läks. Pärast Jacksoni surma kaevas ajakiri Us Weekly välja õnnetuse videosalvestise: on näha, kuidas Jackson hoogsaid tantsupoose võtab, kuid tulevärk lahvatab liiga vara ja Jacksoni juuksepahmakas on hetkega leekides. Jackson jätkab tantsuliigutusi, kuni tema juurde tormavad paanikas meeskonnaliikmed. Kui Jackson abikäte vahelt taas nähtavale ilmub, terendab tema paljaks põlenud pealael võigas punane haav.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099