Praktiseeriv tudeng kantakse tulevikus ajutiselt registrisse

Abiarstina praktiseerivad tudengid kantakse ajutiselt terviseameti tervishoiutöötajate registrisse ja ta saab seeläbi ligipääsu tervise indoüsteemidele.

Arstiteadusüliõpilaste seltsi presidendi Marta Velgani sõnul toimus 12. juunil sotsiaalministeeriumis abiarstinduse teemaline ümarlaud, millest võtsid osa ravimiameti, haigekassa, terviseameti, Eesti Arstide Liidu, EAÜSi ja sotsiaalministeeriumi esindajad.

Marta Velgan: "Ümarlaua eesmärgiks oli arutada süsteemi peamisi kitsaskohti ning leida nendele võimalikud lahendused. Arutlusele tulid puudulik ligipääs tervise infosüsteemidele, retseptide kirjutamise õiguse puudumine ning riigipoolse rahastuse puudumine. Ümarlaual leppisime kokku järgmiste lahendustes:

• Praktiseeriv arstiüliõpilane kantakse ajutiselt Terviseameti tervishoiutöötajate registrisse ning talle väljastatakse ajutine kood. Seeläbi tagatakse abiarstile ligipääs tervise infosüsteemidele ning lisaks jääks abiarsti tegevusest süsteemidesse märge. See aitaks tulevikus saada põhjalikuma infot sellest, kui palju abiarste Eesti tervishoiuasutustes töötab. Samuti oleks sel teel võimalik saada ülevaadet abiarstide peamistest tegevustest.

• Retseptide kirjutamise osas mõtlesime “kahe allkirja” süsteeile, mille puhul jääks digiretseptile märge nii arstitudengist kui ka tema juhendajast. Abiarstil oleks seaduslikult õigus retsepte kirjutada, kuid nende lõplik kinnitamine jääks juhendajale. Selle lahendusvariandi tehnline võimalikkus on hetkel aga küsitav.

 

Järgmise sammuna sai kokku lepitud, et sotsiaalministeeriumi esindajad tegutsevad edasi selle nimel, et väljapakutud lahendused seaduse eelnõu kujule jõuaksid. Millal täpsemalt see juhtub, ei oska hetkel öelda."

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.