Autor: Violetta Riidas • 8. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algab Tallinnas rahvusvaheline interdistsiplinaarse hambaravi aastakonverents

8.-9. novembril toimub Tallinnas rahvusvaheline interdistsiplinaarse hambaravi aastakonverents, kus tulevad teiste teemade seas arutlusele EL-i patsientide vaba liikumise direktiivi mõjud hambaravile ning üsnagi haruldane alternatiivne ravilahendus nagu hammaste autotransplantatsioon.

Konverentsi korraldaja, Kliinik 32 peaarsti dr. Lauri Vahtra sõnul liigub hambaravi selgelt interdistsiplinaarse ravi suunas, kus erinevate valdkondade spetsialistid planeerivad koostöös patsiendi jaoks optimaalseima ravilahenduse. „Hambaraviteadus areneb praegu tohutul kiirusel ning arstidel on võimalik väga kõrgelt spetsialiseeruda. Samas on patsientide hambamured reeglina üsna komplekssed, mis eeldab koostööd sama spetsialiseerunud kolleegidega teistest hambaravivaldkondadest. Seetõttu on ülimalt oluline hoida end pidevalt kursis hambaravivaldkonna uusimate teadusarengutega ning edendada kolleegidevahelist interdistsiplinaarset koostööd. Sellised konverentsid pakuvad selleks hea platvormi,“ rääkis dr. Vahtra.

Dr. Vahtra märkis, et hambaravis arendatakse üha uusi tehnoloogiaid, meetodeid ja materjale, mis võimaldavad reaalseks teha ka varem ulmevaldkonda kuulunud ideed. „Üks nendest on kindlasti hammaste autotransplatatsioon, mis on kindlasti käesoleva konverentsi üks esiletõusvamaid teemasid. Tegu on kirurgilise protseduuriga, mille abil on võimalik asendada puuduvaid hambaid, sealhulgas esihambaid, mujalt patsiendi enda suust ümber tõstetud hammastega. On väga hea meel, et selle ala maailmas tunnustatud spetsialistid dr. Ewa Czochrowska ja dr. Pawel Plakwicz on leidnud tee Eestisse oma teadmisi Eesti arstidega laiemalt jagama. Tänaseks on muide ühena vähestest riikidest maailmas tehtud esimene selline lõikus ka Eestis ning plaanis on järgmisedki,“ ütles dr. Vahtra.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099