Autor: Violetta Riidas • 17. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Voodipäev läks Läänemaa haiglas kallimaks

Voodipäeva hind Läänemaa haiglas on uuest aastast 7,4 protsenti senisest kallim. Enamuse hinnatõusust katab haigekassa. Kuna voodipäeva hinnast maksab patsient 15 protsenti, on hinnatõus patsiendi jaoks 51 senti, kirjutas Läänlane.   

Kokkuvõtvalt tuleb patsiendil nüüd esimesel kümnel ravipäeval tasuda 9.88 eurot ööpäevas (omaosalus+voodipäev) ja alates üheteistkümnendast ravipäevast tuleb tasuda ainult omaosalustasu 7.38 eurot ööpäeva eest. 

"See (lisaraha) peab sisaldama õdede palgatõusu selle osa võrra, mida streigi järel lisati, ja mida 2013. aastal haigla maksis," selgitas Läänemaa haigla ravijuht Kai Tennisberg. Peale selle peab hinnatõus katma elektri, kütte, vee, meditsiinitarvikute jms hinnatõusu.  

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099