Autor: Violetta Riidas • 21. jaanuar 2014
Ainult tellijatele

Perearstid vabanevad kadunud hingedest

Riigikogu sotsiaalkomisjon toetab seadusemuudatust, mille alusel hakkab Terviseamet perearsti nimistuid korrastama. Nimistust arvatakse välja rahvastikuregistrisse kantud ravikindlustuseta inimesed, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel on välismaal.

„Terviseamet saab õiguse arvestada perearsti nimistust välja inimesed, kes rahvastikuregistri andmetel ei ela Eestis, sotsiaalmaksu ei maksa ja seega pole neil ravikindlustuse kaitset. See ei puuduta inimesi, kes maksavad Eestis sotsiaalmaksu, aga elavad välismaal. Ka tudengid, kes õpivad ajutiselt välismaal, on ravikindlustatud ja ei kanta perearsti nimistust välja,“ ütles sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708