Autor: Siret Trull • 4. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laste kaitsesüstimisest keelduvate vanemate arv kasvab

Kas Soomes leetrite pärast kehtestatud karantiin ähvardab varsti ka Eesti koole ja lasteaedu? Sõltuvalt haigusest muutub olukord kriitiliseks, kui vaktsineeritud on kõigest 80% lastest. Vanemate arv, kes oma lapsele kaitsesüstimisi teha ei luba, kasvab iga aastaga.

Poolteise nädala eest saii teatavaks Soome Sammati külakooli ähvardav leetriepideemia. Sealse kooli üks õpilane nakatus Aasia reisil leetritesse. Et leetrid on väga nakkav haigus ja selle kooli õpilastest olid vaktsineeritud vaid pooled, kuulutati välja karantiin. Kolm aastat tagasi elasid meie põhjanaabrid üle väiksemat sorti leetriepideemia, toona haigestus 30 last, kirjutab Õhtuleht.

Terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar ütleb, et midagi sarnast võib juhtuda ka meil, kui lapsi ei vaktsineerita. Ta toob näiteks, et kui 2009. aastal keeldus oma lapsi leetrite vastu vaktsineerimast 1,6%, siis 2012. aastal juba 2,5% vanemaist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099