Autor: Siret Trull • 6. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anders Tsahkna kriminaalasja asub vaagima riigikohus

Sotsiaalministri reformierakondlasest eksnõuniku Anders Tsahkna süüdimõistmist dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises asub vaagima riigikohus.

Riigikohus otsustas eile võtta arutusele Tsahkna (44) ja Balti Radiodiagnostika OÜ kaitsja vandeadvokaat Raul Ainla kassatsioonkaebused, milles ta taotleb nende õigeksmõistmist kogu süüdistuse ulatuses, vahendasid ERR uudised.

 Tsahkna suhtes Tallinna ringkonnakohtus langetatud otsuse vaidlustas riigikohtus ka riigiprokurör Steven-Hristo Evestus, kes taotles tema süüdimõistmist suures ulatuses pistise võtmises ning tema karistamist tingimisi ühe aasta ja nelja kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga, kuid riigikohus riigiprokuröri kaebust ei aruta. Kuna riigikohus riigiprokuröri kaebust ei aruta, siis jäi lõplikult muutmata Tsahkna õigeksmõistmine pistise võtmise süüdistuses. Mullu oktoobris jättis ringkonnakohus muutmata Tsahknale dokumendi võltsimise ja võltsitud dokumendi kasutamise eest mõistetud tingimisi nelja kuu pikkuse vangistuse kolmeaastase katseajaga, millest arvestati maha tema vahi all oldud kaks päeva. Kohus jättis muutmata ka juriidilise isikuna samades kuritegudes süüdimõistetud Balti Radiodiagnostika OÜ-le määratud 5000 euro suuruse rahakaristuse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099