Autor: Kadi Heinsalu • 6. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõritsat lööb haigekassa lepingumuutus neljal rindel

Tartus erakliinikute juhti Andrei Sõritsat lööb haigekassa tänavune meelemuutus täiendavate valikupartnerite osas kolmel rindel: ära ähvardab suisa kaduda või drastiliselt väheneda nii sünnitusabi-, viljatusravi, LORi kui ka ambulatoorse günekoloogia lepingumaht.

Sõritsa selgitas, et sünnitusabimahtu neilt enam Tartu piirkonnas ei tellitaks, vaid kõik jääks kliinikumi. Mullu toimus Elites 127 sünnitust, neist väga suur osa haigekassa raha eest.

Lisaks vähendati Tartu maakonnas 48% valikupartnerite LOR mahtu võrreldes eelmise aastaga. Tartus on sel alal kolm põhitegijat, jätkas Sõritsa, sealhulgas opereeeriti tema kliinikus aastas 200 patsienti, kellest 75% olid lapsed (peamiselt adenoidid, ninavaheseina korrigeerimised jms). "Need juhud kanti üle Harjumaale. Haigekassa ütleb, et 3-5aastased lapsed võivad ka sõita 200 km, et sinna operatsioonile minna," sõnas Sõritsa. "Ja haigekassa lisab, et see on poliitiline otsus. Sest näiteks sünnitada saab Võrus ja Põlvas 20 km vahega, kuid laste puhul ei peeta 200 km mahasõitu miskiks."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099