Autor: Siret Trull • 7. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõrget vererõhku esineb maailmas enim Lõuna-Aafrikas

Lõuna-Aafrika on kõrge vererõhu esinemuse poolest maailmas esirinnas – seda võrreldes mistahes teise riigiga. 

Nimelt näitas suuremahuline uuring, et 78 protsenti Lõuna-Aafrika elanikest omavad kõrget vererõhku ning vaid vähem kui iga kümnes inimene saavad sellise seisundi kontrolliks tõhusat ravi, vahendasid ERR teadusuudised

Maailma Terviseorganisatsiooni poolt läbiviidud uuring hõlmas enam kui 35 000 üle 50 aasta vanust inimest Lõuna-Aafrikast, Hiinast, Ghanast, Indiast, Mehhikost ja Venemaalt. Uuringu tulemused avaldati ajakirjas International Journal of Epidemiology.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099