Autor: Siret Trull • 8. veebruar 2014
Ainult tellijatele

Valulävi muutub elu jooksul

Elu jooksul kogetud stress ja muud kahjulikud mõjud võivad suunata geenilülitite tööd ja muuta geenide avaldumist. Toitumine, reostus ja kahjulikud mõnuained mõjutavad ka valutundlikkust kontrollivaid geene, näitas ajakirjas Nature Communications ilmunud uurimus.

Londoni ülikooli King’s College´i teadlane Tim Spector ja tema kaastöölised tegid mitmesajale ühemunakaksikute paarile tavapärase valutundlikkuse katse.  Seejärel valis uurija välja 25 paari kaksikuid, kelle valutundlikkuses olid kõige suuremad erinevused, vahendas Novaator.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708