11. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Liit käivitas inimvere ja veretoodete kiirhoiatussüsteemi

Euroopa Komisjoni poolt käivitatud uus platform parandab nende patsientide turvalisust, kelle ravis kasutatakse verd ja veretooteid.

Alates selle aasta veebruari algusest võivad iga ELi riigi ametkonnad kasutada veebipõhist kiirhoiatussüsteemi, mis võimaldab piiriüleselt vahetada teavet ning seeläbi ära hoida või vähendada ebasoovitavaid vahejuhtumeid.

Tõhusamalt saab rakendada ka viivitamatuid kaitseabinõusid. Süsteemi kasutatakse paraleelselt liikmesriikide endi sisemiste hoiatus- ja jälgimissüsteemidega, mida kasutatakse riigis loovutatud ja kasutatava vere kontrollimiseks

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099