Autor: Kadi Heinsalu • 26. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mõistatus arstide arvuga: kõik on võimalik

Meditsiiniuudised püüdis selgusele saada, kui palju ikkagi Eestis arste töötab. Asja uurides saime neli erinevat arvu ja pilt läks segasemaks kui arvasime.

Alustasime terviseameti registrist, kust lööb päringut tehes ette ca 6100 arsti. Kuna tavaliselt sotsiaalminister ja ka teised nii suure numbriga pole välja tulnud, siis küsisime üle, kas kõik need arstid ka Eestis tegutsevad-töötavad. Selgus, et nende seas on nii välismaale lahkunud arste kui ka pensionäre või neid, kes enam arstina ei töötagi - arsti kood ja koht registris saadab surmani. Terviseamet andis täpsustatud andmetel arstide tegelikult arvuks Eestis 4558.

Küsisime sama asja ka haigekassast ja Tervise Arengu Insituudist. Viimane kogub andmeid arstide töökoormuse ja töökohtade kohta. Neil oli 2012. aastal seisuga andmeid 4326 töötava arsti kohta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099