26. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTO avaldas Euroopa riikide terviseprofiilid

Riikide terviseprofiilides tuuakse andmed toitumise, füüsilise aktiivsuse ja ülekaalulisuse kohta.

Peamised kasutusel olnud indikaatorid on täiskasvanute, noorte ja laste ülekaalulisus ja rasvumine; ainult rinnaga toitmine esimese 6 elukuu jooksul; küllastunud rasvhapete tarbimine; puu- ja juurvilja tarbimine; soola tarbimine; joodi kättesaadavus; füüsiline mitteaktiivsus.

Riikide profiilid näitavad, kas eeltoodud indikaatorite osas on olemas poliitikad ja tegevused. Lisaks keskendutakse ka lastele suunatud toidu ja jookide reklaami vähendamise meetmetele ja kasutusel olevatele hinnastamis- ja maksupoliitilistele meetmetele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708