Autor: Violetta Riidas • 4. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muutus ravimireklaami aruande esitamise kord

Ravimiameti teatel muutus alates 24. veebruarist sotsiaalministri 7. märtsi 2005. aasta määrus nr 40 „Ravimireklaami aruande esitamise vorm ja kord“.

Muudatuse kohaselt ei esitata aruandeid enam paberkandjal, vaid üksnes elektroonselt Ravimiameti veebikeskkonna (Kliendiportaal) kaudu, mis muudab aruannete esitamise lihtsamaks ja kiiremaks ning tõstab andmete kvaliteeti. Muudatus võimaldab Ravimiametil üle minna elektroonsele asjaajamisele, vähendada paberdokumentide hulka ning nende arhiveerimisele kuluvat ressurssi, samuti luua esitatud aruannete põhjal perioodi koondaruandeid, milleks Ravimiamet kohustatud on. Seni sisestati koondaruande tarbeks andmed käsitsi.

Määruses on lisaks täpsustatud, et müügiloa hoidjad, kes reklaamtegevusi aruandeperioodil ei ole teinud, üksnes teavitavad sellest Ravimiametit. Samuti on määruses selgitatud, millist teavet ravimi allahindluse kohta tuleb reklaamiaruandes esitada.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099