Autor: Kadi Heinsalu • 7. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inge Suder: turundus meditsiinis järjest olulisem

Ida-Tallinna Keskhaigla turundus- ja kommunikatsiooniüksuse juht Inge Suder arvab best-marketingi portaalile antud intervjuus, et Eestil on väga hea potentsiaal end välispatsientidele meeldivaks teha.

"Selleks aga, et end edukalt välismaal tutvustada, peame me kõigepealt ise aru saama, mis on meie tugevused välispatsiendi jaoks. Me peame teadma neid põhjuseid ja argumente, mille pärast Soome või Vene patsient kaalub ravi Eestis," lausus Suder. "Kui me ise ei usu, et Eestil on välispatsientidele midagi kasulikku ja huvitavat pakkuda, siis pole põhjust arvata, et naaberriikides meie juttu usutakse." Ta kiitis klaster Medicine Estonia tegevust selles vallas, mille liikmeks on ka ITK.

Turundus on tähtis ka Eesti-siseselt. Suder jätkas, et tänasel päeval on konkurents haiglate vahel päris tugev, eriti Põhja-Eestis, ning patsiendil on võimalus valida, kus ta erinevaid protseduure teha soovib. Üha enam peavad haiglad ja teised meditsiiniasutused mõtlema erinevate tasuliste teenuste pakkumise peale, sest riiklik rahastus ei kata kõikide protseduuride teostamist. "See olukord sunnibki haiglaid järjest rohkem turunduse ja teeninduskvaliteedi peale mõtlema. On vaja positiivselt silma paista ja eristuda, et tasulisi teenuseid edukalt pakkuda," lausus ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708