Autor: Violetta Riidas • 7. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WHO: suhkru tarbimist tuleb kaks korda vähendada

Maailma Terviseorganisatsioon soovitab viia suhkru tarbimise inimestel senisest kogusest poole vähemaks. Soovituslik suhkru tarbimine jääb allapoole kümne protsenti päevasest toidu kogukalorsusest, kirjutasERR Teadusuudised.

Vastavad piirid kehtivad toidule lisatud suhkrute korral, aga ka mees, siirupites, puuviljamahlades ja kontsentraatides looduslikult esinevate suhkrute kohta. 

Soovituslik kogus tähendab täiskasvanud normaalkaalulise inimese jaoks umbes 50 grammi suhkruid päevas. Paljude ekspertide arvates on ka see kümne protsendiline piir liigkõrge kogus, arvestades tüsenemise arvukuse kasvu kogu maailmas. Eesmärk oleks vähendada suhkrute tarbimist viie protsendini päevasest kogukalorsusest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099