Autor: Violetta Riidas • 7. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. WHO: suhkru tarbimist tuleb kaks korda vähendada
Maailma Terviseorganisatsioon soovitab viia suhkru tarbimise inimestel senisest kogusest poole vähemaks. Soovituslik suhkru tarbimine jääb allapoole kümne protsenti päevasest toidu kogukalorsusest, kirjutasERR Teadusuudised.
Vastavad piirid kehtivad toidule lisatud suhkrute korral, aga ka mees, siirupites, puuviljamahlades ja kontsentraatides looduslikult esinevate suhkrute kohta.
Soovituslik kogus tähendab täiskasvanud normaalkaalulise inimese jaoks umbes 50 grammi suhkruid päevas. Paljude ekspertide arvates on ka see kümne protsendiline piir liigkõrge kogus, arvestades tüsenemise arvukuse kasvu kogu maailmas. Eesmärk oleks vähendada suhkrute tarbimist viie protsendini päevasest kogukalorsusest.