Autor: Siret Trull • 10. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolilaste  nägemisprobleemid süvenevad

Sihtasutuse Tallinna Koolitervishoid  nõukogu koosolekul  tehti kokkuvõtteid möödunud  tegevusaastast; mullused  terviseuuringud näitavad õpilaste nägemise halvenemist, teatas Raepress.

Mullu vaadati sihtasutuses töötavate kooliõdede poolt läbi 14 997 Tallinna õpilast, mis moodustas 34,18% kogu õpilaste arvust. Neist oli terviseprobleemideta üksnes 44,8%. Võrreldes eelmise aastaga on rühihäiretega laste osakaal jäänud endiseks, kokku 2319 juhtumit (15.46%), kasvanud pole ka üle- ja alakaalu probleemiga kooliõpilaste arv, pisut on langenud kõrgenenud vererõhuga õpilaste osakaal. Terviseprobleemiga õpilaste pöördumiste arv kooliõdede poole oli mullu 44 070, 2012. aastal oli pöördumisi 40 397. Sagedamateks pöördumise  põhjusteks oli endiselt pea- ja kõhuvalud, väsimus, raskused uinumisel  või väiksemad ja suuremad traumad. Mullu tuvastati läbivaadatud lastest nägemisteravuse langus 3267 ehk 21,78% õpilastest, korrigeerimata nägemisteravuse langusega laste osakaal oli 17,22%.

„Laste nägemisteravuse langus  on probleemiks olnud aastaid ja kahjuks probleem aina süveneb,“ märkis SA Tallinna Koolitervishoid nõukogu juht abilinnapea Merike Martinson. „Selles olukorras langeb vastutus eeskätt kodule ja lastevanemate hoiakutele, sest nendest sõltub, kui palju võimaldatakse lastel istuda arvuti ees või kasutada mängukonsoole.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708