Autor: Siret Trull • 18. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tudengid said uued õppepalatid

Tervishoiukõrgkoolis on õppurite käsutuses kaheksa uut ruumi, mis on sisustatud nagu palatid, et tudengitel haiglasse tööle minnes ümbrus ja tingimused juba tuttavad oleksid.

Kõigis palatites on sarnane varustus, voodid ja muu, nagu haiglas ning igal asemel teki all ka üks kummist patsient, kelle peal õpitakse tegema kõike, hambapesust elustamiseni, kirjutas Tartu Postimees.

 Õe õppekava juht Kersti Viitkar rääkis, et uued õppepraktika klassid toetavad  rohkem aktiivset õppimist, kuna üliõpilased mitte ei istu ja kuula-vaata, vaid tegutsevad. Palatiuksed on laiad ja ilma lävepakkudeta, et voodite ja teiste vahenditega oleks hõlpsam nende vahel liikuda, nii nagu parasjagu vaja. Viitkari sõnul kasutavad klasse peaaegu kõigi õppekavade tudengid. Praegu, enne praktikaid, on tunde vähe ja üks rühm saab soovi korral kasutada ka mitut palatit, tavaliselt aga ruumiga niimoodi priisata ei ole. Praeguse kaheksa, ühiselamu esimesel korrusel asuva palati renoveerimine ja sisustus läks maksma 160 000 eurot, mis leiti kooli oma rahalistest vahenditest. Kuna haiglasisustus ja aparaadid – need peavad olema samasugused nagu haiglas ja töökorras, et tudengid neid kasutama õpiksid – maksavad palju, ei saadud praegu korda teha kõiki praktikaruume. Viitkari sõnul on soov tulevikus kindlasti samamoodi välja ehitada ka teise korruse praktikaruumid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708