Autor: Kadi Heinsalu • 20. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mai Maser: kohv võib vähendada diabeedi riski

Toitumisteadlane Mai Maseri sõnul on regulaarsetel kohvijoojatel väiksem risk haigestuda diabeeti, kuna kohv sisaldab magneesiumi, mis aitab muuta rakud insuliini suhtes vastuvõtlikumaks.

Ka toitumisteadlane ja “Kogu pere toiduraamatu” autor Mai Maser kinnitab erinevate diabeediuuringute tulemusi, mille järgi on regulaarsetel kohvijoojatel väiksem risk haigestuda diabeeti kui neil, kes kofeiini sisaldavaid jooke ei tarbi. “Kohv sisaldab ka magneesiumi, mis aitab muuta rakud insuliini suhtes vastuvõtlikumaks,” selgitas Maser.

 Ta lisas, et tõenäoliselt etendavad suurt osa ka antioksüdandid, mida kohv sisaldab. “Antioksüdandid aitavad leevendada põletikke. See võib olla põhjus, miks kohv põletikuga seotud haiguste, näiteks diabeedi ja südamehaiguste puhul nii hästi mõjub,” lisas toitumisteadlane.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099