Autor: Siret Trull • 20. märts 2014
Ainult tellijatele

Tööõnnetuste ja kutsehaiguste kindlustust ei tule

Tööõnnetuse ja kutsehaiguse kindlustuse süsteemi loomine ei ole aktuaalne ja seetõttu otsustab riik jätkata hüvitise maksmist nendele tööst põhjustatud tervisekahjustusega inimestele, kellele likvideeritud tööandja hüvitist maksma ei hakka. Vastav seaduseelnõu muudatusettepanek läbis riigikogus teise lugemise.

Riik on otsustanud mitte käivitada sundkindlustussüsteemi, mis on rohkem kui neliteist aastat eelnõuna ringelnud valitsuskabinettides. Seaduseelnõuga, mis läbis teise lugemise, võtab riik hüvitise maksmise enda peale, neile inimestele, kellel on tööga seoses põhjustatud tervisekahjustus ja kellele likvideeritud tööandja hüvitist maksma ei hakka, vahendas Äripäev.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708