23. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õppejõudusid painab stress

Eesti kõrgkoolide õppejõudude seas tehtud küsitlus ja teaduslikel alustel põhinev uuring näitavad, et arvestatav osa neist vaevleb tööst tingitud stressi küüsis, selle peamised põhjused on suur töökoormus, tunne, et nende teadmisi ei väärtustata, bürokraatlik asjaajamine, aga ka üliõpilased, kes õppejõu hinnangul ei allu korrale või õpivad ilmselgelt alla oma võimete.

Ei vaja ilmselt erilist tõestust, et kõikidel elualadel on töötaja psühholoogiline rahulolu positiivses korrelatsioonis tootlikkusega, stressis töötaja

aga muutub depressiivseks, kaldub kõiki kõiges süüdistama. Loomulikult kaasneb sellega tootlikkuse langus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099