Autor: Triin Tabur • 28. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riina Salupere: Eestis on C-hepatiidi ravi veel  aeglane

Täna Tallinnas konverentsil "C-hepatiidi ravi paradigma muutus Eestis – uus ajajärk" ütles doktor Riina Salupere, et Eestis alates 1997. aastast ravitava kroonilise maksahaiguse C-hepatiidi ravis on 2014. aasta olnud tõeliselt murranguline.

Uued ravimid on sellised, millega inimene võib saada terveks – peale ravi ei ole enam viirust organismis.

“C-hepatiit on juhtiv krooniline maksahaigus Eestis,” ütles Riina Salupere. “Kui vaatame C-hepatiidi ravi maailmas, siis esimesed andmed interferooni ravist on 1986. aastast. Esimene patsient Eestis, kellel ravisime C-hepatiiti, oli 1997. aastal. Eesti ravi areng on siiski aeglane – sammume maailmaga samadel põhimõtetel, aga kui maailm jookseb, siis meie tatsame rahulikult.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099