Autor: Triin Tabur • 28. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salmonelloosi ravimine võib peagi osutuda võimatuks

Euroopa Toiduohutusamet (EFSA) teatab, et bakterid, mis kõige sagedamini toidu kaudu infektsioone põhjustavad, näitavad märkimisväärset antimikroobset resistentsust ehk haiguste nagu salmonelloosi ravimine võib muutuda võimatuks, vahendas tarbija24.

Euroopa Haiguste Ennetamise ja Tõrje Keskuse ECDC ja EFSA ühine koondaruanne antimikroobse resistentsuse kohta aastal 2012 näitas, et toidupatogeenid nagu salmonnella ja kampülobakter, mis põhjustavad salmonelloosi ja sooleinfektsioone näitavad märkimisväärset vastupanu antimikroobsetele preparaatidele.

Uuringu tulemuste järgi on nn kombineeritud resistentsus kriitiliselt tähtsate antibiootikumide vastu madal. Kuigi see tähendab, et ravivõimalused tõsiste haiguste vastu on enamik juhtudel olemas, annab antibiootikumide resistentsuse esinemine põhjuse muretsemiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708