Autor: Triin Tabur • 1. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: Vaid Ukrainas on rohkem HIVi nakatunuid kui Eestis

Tartu Ülikooli Kliinikumi arst-õppejõud Airi Põder ja TÜ arstiteaduse üliõpilane Madli Haldre avaldasid ülevaate HIV levikust Euroopas ja Kesk-Aasias ning leidsid, et kuigi 90 protsenti HIVi nakatunutest elavad Venemaal ja Ukrainas, on meil 100 000 inimese kohta rohkem nakatunuid kui idanaabril ja vähem kui Ukrainas.

Euroopa riikidest on vaid Ukrainas rohkem HIVi nakatunuid kui Eestis 100 000 inimese kohta 15- kuni 49-aastaste seas, näitas eestlaste teadusajakirjas «Clinics in Dermatology» avaldatud ülevaade 2011. aasta andmetel.

Põder ütles, et sellele vaatamata, et Euroopa ja Kesk-Aasia piirkonnas on nakatunute arv kolmekordistunud ja Eestis on see vähenema hakanud, oleme me ikkagi teisel kohal.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708